Poseban dan u Savremenoj: Svečano ispraćena prva generacija maturanata Savremene gimnazije

Savremena gimnazija je u petak, 24. maja, ispratila svoju prvu generaciju maturanata, koji su nakon časa druženja sa svojim starešinama, zajedno sa drugarima iz mlađih razreda, u Savremenoj gimnaziji svečano obeležili ovaj, za njih veoma značajan dan.

Učenici mlađih razreda pripremili iznenađenje za starije drugare

Ovaj veliki dan, osim za maturante i njihove profesore, svakako će upamtiti i učenici svih mlađih razreda Savremene gimnazije jer su imali tu čast da svi zajedno isprate prvu generaciju savremenih maturanata.

Nakon časa sa svojim starešinama i potpisivanja na majicama, usledila je podela poklona, koje su za savremene maturante pripremile njihove starešine, a ono što je usledilo u nastavku bilo je pravo iznenađenje za njih.

Pogledajte deo svečane atmosfere ispraćaja prve generacije savremenih maturanata

Uz gromoglasni aplauz, muziku, konfete i balone učenici prvog, drugog i trećeg razreda Savremene gimnazije formirali su kolonu sa obe strane stepenica od prvog do poslednjeg sprata kako bi pozdravili svoje drugare maturante.

Samo reči hvale za maturante

I starešine i profesori sa ponosom ističu da su svih ovih godina sa prvom generacijom maturanata vredno i marljivo radili i bili posvećeni kako sticanju novih znanja, tako i njihovom kompletnom razvoju, što će im biti od posebnog značaja u daljem životu i obrazovanju.

„Bila sam im razredna dve godine, a meni se čini da je zapravo bilo mnogo više. Kao ličnost su napredovali u svakom smislu, otkrili mnogo toga novog o sebi, nauci, svetu, životu i, što je veoma važno, stekli nova dragocena prijateljstva”, istakla je Ana Mihajlović, profesorka srpskog jezika i književnosti.

I profesor geografije u Savremenoj podelio je svoje utiske o ovom danu.

„Veoma smo srećni zbog toga što smo kao starešine i profesori u Savremenoj gimnaziji imali tu čast i zadovoljstvo da ispratimo prvu generaciju maturanata. Istovremeno smo i ponosni što smo se družili svih ovih godina, a takođe smo i tužni što odlaze”, rekao je Ivan Matejić, profesor geografije.

Savremena gimnazija će uvek biti otvorena za svoje maturante

Druženje ovde svakako nije završeno. Savremene maturante očekuju kako prvi maturski ispiti, tako i matursko veče. Ovo je generacija vrednih, marljivih učenika, koji su spremni na rad i zalaganje, odlikuju se upornošću i željom za sticanjem novih znanja i iskustava, a pored svega toga su „ljudi” koji će doprineti boljoj budućnosti u moralnom i naučnom smislu.

Poseban dan u Savremeno

Želimo im svu sreću u daljem školovanju i životu, a u Savremenu gimnaziju su uvek dobrodošli da zajedno podelimo njihove dalje uspehe, nastavimo druženje i stvaramo nove uspomene.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.