Veslački tim Viktora Šušića okitio se u maju zlatom na Kupu Srbije 2! Prethodili bronza i srebro

Intenzivne pripreme i ogromna želja za uspehom pomogli su učeniku Savremene gimnazije Viktoru Šušiću da sa svojim veslačkim timom osvoji dve zlatne medalje na Kupu Srbije 2 Veslačkog saveza Srbije, održanom 25. maja na Adi Ciganliji.

Samo mesec dana ranije Viktor je postigao odlične rezultate i na Otvorenom prvenstvu Beograda.

April obojen novim uspesima

Na Otvorenom prvenstvu Beograda, 27. aprila, Viktor je osvojio bronzu u kategoriji četverac skul sa vremenom od 6:27. Već 4. i 5. maja na Beogradskoj internacionalnoj regati „Trofej Beograda”, koju je organizovao Veslački savez Srbije, Viktor je osvojio još zapaženije rezultate. Uprkos velikoj konkurenciji i tome da se Viktor tek kratko vreme bavi skifom, on je uspeo da u ovoj disciplini postigne vreme od 7:44 u kvalifikacijama, a po jakom vetru vreme od 7:49 u finalu, gde je bio čak šesti od ukupno 28 takmičara.

Na taj način bio je jedini iz kluba koji je uspeo da dođe do finala u ovoj disciplini. Srebro je, međutim, osvojio u disciplini četverac skul sa vremenom od 6:17, a kako sam kaže, trka je bila veoma teška zbog takmičara koji su imali mnogo više iskustva.

veslački uspesi

„Nadam se da ćemo ostati u ovoj postavi da bismo već na sledećoj regati mogli da uzmemo zlato. Izuzetno sam zadovoljan i svojim uspehom u skifu, jer mi je to bila prva trka u toj disciplini. Podigao sam očekivanja trenera u toj disciplini, koji sada ima želju da do kraja godine sustignem trenutno najbržeg skifistu u zemlji”, rekao nam je Viktor.

Dve medalje za dan na Kupu Srbije 2

U disciplini četverac skul, u kojoj je Viktor osvojio bronzu u aprilu, njegov tim je u maju na Kupu Srbije 2 zabeležio brzinu od 6:31, čime je dostigao zlato. Istog dana je u četvercu bez sa rezultatom 6:17 osvojeno još jedno zlato – bio je ovo poseban dan za mlade veslače!

Sa plivanja prešao na veslanje

Kao i svako dete, Viktor je od malih nogu istraživao koji sport mu najviše odgovara. Oprobao se u vaterpolu, fudbalu, karateu, džudu, hokeju na ledu i plivanju. Ali nakon što ga je veslanje više zainteresovalo od plivanja, Viktor mu se potpuno posvetio.

Ono što je kod Viktora presudilo da se bavi veslanjem bio je timski duh koji mu pomaže da, zajedno sa svojom ekipom, ostvaruje zapažene rezultate.

Škola koja podržava talente učenika

Savremena gimnazija neguje telente svojih učenika i omogućava im da, pored školskih obaveza, uspešno ispunjavaju i svoje sportske dužnosti. Viktor uspeva da bude odličan đak u školi, a da sa tim paralelno ostvaruje i odlične rezultate u veslanju.

Sledeće takmičenje koje očekuje Viktora održaće se na Bledu u Sloveniji. Na njemu će on pokušati da se plasira na Svetsko juniorsko prvenstvo u veslanju, koje će se održati 15. i 16. juna u Tokiju.

Njemu i njegovom timu šaljemo mnogo podrške!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.