Una Rančić ponovo nagrađena na literarnom konkursu

Savremena učenica prvog razreda Una Rančić, koja je nedavno osvojila prvo mesto na literarnom konkursu u Novom Pazaru, na temu „Moć znanja”, sada je zauzela treće mesto na literarnom konkursu „Šantićeva reč 2019”, koji je organizovala Osnovna škola „Aleksa Šantić”.

Ponovo prepoznat talenat savremene učenice

Sastav „Ljubav nije samo reč”, koji je Una napisala za „Šantićevu reč 2019”, zauzeo je treće mesto u mnoštvu radova koji su pristigli iz srednjih škola cele Srbije.

Literarni konkurs

Ovaj literarni konkurs organizovala je u aprilu OŠ „Aleksa Šantić”, a svečana dodela nagrada bila je 20. maja u ovoj školi.

Tom prilikom otvoren je festival „Šantićeva reč” i nagrađeni su najuspešniji učenici sa celog Balkana, među kojima se našla i Una. Na svečanoj dodeli nagrada Uni je društvo pravila profesorka srpskog jezika Sanja Drobnjaković, koja joj je davala konstantnu podršku tokom ovog putovanja.

Ponosni smo što imamo učenike kao što je Una.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.