„Zanimljivi susreti” u Savremenoj: Mladi glumac Uroš Jovčić i španska blogerka Dženifer Martin posetili Savremenu

U okviru „Zanimljivih susreta” u školi, 12. juna, gosti Savremene gimnazije bili su mladi i talentovani glumac Uroš Jovčić i izabranica njegovog srca, Dženifer Martin, španska glumica i blogerka.

Ovaj mladi par podelio je sa učenicima i ostalim posetiocima zanimljivu priču o tome kako su se upoznali, savladali prepreke, jezičku barijeru i započeli svoju ljubavnu priču.

Uroš i Dženifer upoznali su se na snimanju filma „Montevideo”

Uroš je mladi glumac, zvezda serijala „Montevideo”, serija „Komšije” i „Žigosani u reketu”, ali i mnogih drugih ostvarenja. Izabranicu svog srca, Dženifer Martin, upoznao je na snimanju „Montevidea”, zbog nje je naučio španski jezik, a ona zbog njega srpski.

Dženifer Martin (špan. Jennifer Martín) imala je manju ulogu u „Montevideu”, gde je igrala Konsuelu, ženu vlasnika jednog hotela. U Srbiji se oprobala i u muzičkim vodama, a poznata je i po tome što ima svoj Jutjub kanal, na kome, između ostalog, promoviše i Srbiju.

Učenici sa Urošem razgovarali o glumi, a sa Dženifer proverili znanje španskog

Uroš je sa učenicima podelio svoja iskustva o glumi, njegovim ulogama, filmovima, javnim nastupima, planovima u budućnosti, a bili su u prilici i da zatraže i dobiju profesionalne savete ukoliko bi i sami zaplovili glumačkim vodama.

Kroz razgovor sa Dženifer savremeni gimnazijalci su proverili svoje znanje španskog jezika, ali i čuli mnoge zanimljivosti o tome kako je ona učila srpski jezik.

Prema rečima profesora Savremene, bio je ovo zanimljiv i koristan susret

Profesorka španskog jezika u Savremenoj Milica Ivanović ističe da je ovo bila izuzetno korisna poseta. Učenici su imali priliku da slušaju razgovor na španskom jeziku i provere svoje znanje sa izvornim govornikom.

„U razgovoru sa našim gostima upoređivali smo kulturološke aspekte hispanskog sveta i naše tradicije. Na taj način učenici su mogli da uvide vаžnosti poznаvаnjа vlаstite kulture radi boljeg rаzumevаnjа drugih kulturа. Uverena sam da je ova poseta doprinela razvitku interkulturne i lingvističke kompetencije naših učenika”, istakla je Milica Ivanović.

I učenici dele samo pozitivne impresije o ovom interesantnom susretu

„Bilo je zanimljivo, a imam utisak da se i našim gostima veoma dopalo. Vladala je pozitivna atmosfera i bilo nam je veoma korisno. Od Dženi smo dosta naučili ne samo o španskom jeziku već i o kulturi i o tome kako Španci doživljavaju naše običaje i tradiciju”, rekla je savremena gimnazijalka Anđela Vujović.

Do sledećeg „Zanimljivog susreta” u Savremenoj gimnaziji

Savremena je u toku ove školske godine organizovala niz zanimljivih susreta kao što su poseta dekana Fakulteta savremenih umetnosti Saše Filipovića, poznatog glumca Nebojše Dugalića, pevača Đuleta Van Goga i muzičara Dragoljuba Đuričića.

Druženjem sa Urošem i Dženi Savremena gimnazija je zaokružila „Zanimljive susrete” za ovu školsku godinu, a ovu tradiciju će nastaviti da neguje i u budućnosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.