Savremeni trećaci na terenskoj nastavi posetili Lazarev kanjon i pećinu, Brestovačku banju i Borsko jezero

Učenici trećeg razreda Savremene 6. juna imali su neobične i drugačije časove – terensku nastavu, na kojoj su posetili neke od najpoznatijih znamenitosti istočne Srbije.

Učenici i profesori u pratnji vodiča obišli jednu od najdužih pećina u Srbiji – Lazarevu pećinu

Zajedno sa svojim profesorima učenici su najpre obišli Lazarev kanjon, najdublji i najduži u istočnoj Srbiji. Nakon šetnje i obilaska prelepog vidikovca, gde su se susreli sa bogatim biljnim i životinjskim svetom, savremeni gimnazijalci su u pratnji stručnog vodiča obišli i Lazarevu pećinu, najdužu pećinu u Srbiji, i otkrili mnoge njene prirodne lepote, kanale, dvorane i zanimljive legende.

Na terenskoj nastavi učenici rešavali i zanimljive zadatke

U kanjonu su učenici pomoću specijalnih instrumenata merili količine svetlosti, vlage i pH vrednosti zemlje i intervjuisali stručne vodiče kako bi saznali detalje o karakteristikama ovog kraja.

Savremeni trećaci na terenskoj nastavi

Ceo terenski rad bio je prožet zadacima poput merenja dubine i širine rečnog toka, popunjavanja istorijsko-geografske karte, hemijskih i bioloških analiza tla i neposrednog osmatranja okoline.

Nastavak putovanja ka Brestovačkoj banji i Borskom jezeru

Put ih je dalje vodio do Brestovačke banje, gde je napravljena pauza za ručak. Terenska nastava završila se posetom Borskom jezeru. Koliko su naučili, savremeni gimnazijalci su potvrdili kroz istraživačke zadatke, a sa ove avanture poneli su utiske za pamćenje.

Terenska nastava kao drugačiji vid nastave Savremene gimnazije

Savremena gimnazija neguje terensku nastavu, kroz koju učenici, osim posete različitih mesta koja obiluju kako prirodnim bogatstvima, tako i kulturno-istorijskim zdanjima, stiču nova i obogaćuju postojeća znanja.

I naredne godine će se u Savremenoj nastaviti negovanje učenja na drugačiji način, što doprinosi interdisciplinarnom povezivanju gradiva i sticanju znanja na zanimljiviji način.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.