Zlato i bronza za savremenu gimnazijalku Lunu Čavkunović

Luna Čavkunović, učenica trećeg razreda Savremene, 9. juna je na kvalifikacionom turniru u standardnim plesovima i državnom prvenstvu u latinoameričkim plesovima osvojila čak dve medalje – zlato i bronzu. 

Takmičenje su organizovali Plesni savez Srbije i PK Dare to Dance, a ono je održano u Sportskoj hali „Železnik”.

U obe kategorije Luna i Mihajlo pokazali su se kao odličan plesni tandem

Zlatnim odličjem Luna i Mihajlo, njen partner u plesu, okitili su se u kategoriji standardnih plesova, dok su bronzu osvojili u kategoriji latinoameričkih. 

Učenica Savremene Luna Čavkunović

Prema Luninin rečima konkurencija je bila jaka, a male razlike su bile odlučujuće.

Moj novi partner u plesu Mihajlo Stojković i ja osvojili smo zlatnu medalju na kvalifikacionom turniru i bronzanu medalju na državnom prvenstvu, na šta sam veoma ponosna. Borba je bila velika i male razlike su presudile. Ovo je veliki uspeh za nas zato što smo za kratko vreme uspeli da se istaknemo, pa smo u skladu sa tim već i delegirani za učešće na svim seminarima reprezentacije i perspektivnih sportista, kao i za Kamp reprezentacije u avgustu, rekla je učenica Luna Čavkunović. 

Ovaj mladi plesni par nedavno je osvojio i Kup Srbije u kombinaciji 10 plesova

Luna dodaje i to da sa nestrpljenjem očekuje još veći napredak i sjajne rezultate.

Inače, Mihajlo i ja nedavno smo osvojili i Kup Srbije u kombinaciji 10 plesova (kombinacija svih standardnih i latinoamerickih plesova). U narednoj sezoni očekujemo jos veći napredak i mnoštvo dobrih takmičarskih rezultata. Već sada nastavljamo sa radom i celo leto ćemo provesti na internacionalnim kampovima, istakla je je savremena Luna. 

Želimo Luni i Mihajlu puno uspeha na predstojećim takmičenjima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.