U Savremenoj humanost na delu: Evo kako funkcioniše naša govornica „Call for Help”

U Savremenoj je pokrenut projekat „Call for Help”, još jedan od načina da učenici, uvek spremni da pomognu drugima, pokažu svoju humanost i solidarnost, vrednosti o kojima stalno uče i od svojih profesora.

Kreativno mesto za donacije sada je u holu škole

Govornica koja se nalazi u holu Savremene gimnazije i koja krasi enterijer škole uvek je jedno od interesantih kutaka koji privlače pažnju svakog ko poseti Savremenu gimnaziju. Sada ova govornica nosi naziv „Call for Help”, predstavlja prostor za donacije i u njemu će se periodično prikupljati sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija. 

Ovo je sjajna prilika da svako doprinese u skladu sa svojim znanjem i mogućnostima.

Učenici su se već na samom početku u velikom broju odazvali ovoj akciji

Akcija je započeta skupljanjem donacija za lečenje Vladimira Đokića, učenika specijalne škole u Beogradu, kome je potrebna hitna operacija, zatim za Dom za stara lica i Dom za decu bez roditeljskog staranja.

Savremeni gimnazijalci pokazali humanost

Završetak prve uspešne akcije simbolično obeležen

Učenici su uspešan kraj školske godine obeležili još jednim lepim gestom – otvaranjem kutije za prikupljanje novčane pomoći Vladimiru Đokiću. Na ovaj način su i simbolično zaokružili prvu uspešnu akciju koja je rezultat projekta „Call for Help”, uz prisustvo profesorke građanskog vaspitanja Ane Brkić i profesorke engleskog jezika Milice Aleksić, kao i predstavnika Crvenog krsta.

Savremena gimnazija uvek podržava humanost 

Učenici su ovim gestom pokazali veliki trud i energiju i poslali svima poruku koliko je važno brinuti o drugima. Izrazili su veliko zadovoljstvo zbog humanosti i solidarnosti svih iz Savremene i sa radošću poslali novac Vladimiru.

Pohvaljujemo učenike koji su uređivali govornicu i čestitamo svima koji su se odazvali ovoj akciji. Savremena će nastaviti da pravim primerima iz škole šalje dobre i humane poruke o snazi zajedništva i saosećanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.