Savremeni gimnazijalci prisustvovali obuci prve pomoći Crvenog krsta Vračar

Učenici prvog i drugog razreda Kombinovanog programa u martu su imali priliku da prođu kratku obuku prve pomoći, koju su im održali članovi Crvenog krsta Vračar. Kroz zanimljivo interaktivno predavanje naučili su kako da prepoznaju određena stanja i povrede i kako da u tim situacijama pravilno reaguju.

Znanja sa interaktivnih predavanja o pružanju prve pomoći učenici prezentovali na časovima engleskog

Učenici su kroz zanimljivo interaktivno predavanje naučili kako da prepoznaju određena stanja i povrede i kako da u tim situacijama pravilno reaguju. Nakon toga su na časovima engleskog, u parovima, na osnovu predavanja i podeljenog materijala, prezentovali ono što su naučili, odnosno na koji bi način pravovremeno reagovali i pomogli povređenima u saobraćajnoj nesreći.

Savremeni gimnazijalci prva pomoć

Nakon izvršene trijaže povreda, predstavili su način ukazivanja pomoći kod besvesnog stanja, otvorenog preloma potkolenice, povrede kičme, razderotine i napada panike.

Veštine koje će učenicima biti značajne u svakodnevnom životu

Na ovaj način učenici su stekli znanje i veštine koji će im biti značajni na samo prilikom polaganja vozačkog ispita nego i u svakodnevnom životu, jer je svako od njih, po njihovim rečima, već prisustvovao situaciji u kojoj je nekome bila potrebna prva pomoć.

Savremena uvek podržava edukativna predavanja, radionice i konferencije koje učenike dodatno informišu i obogaćuju znanjima čija je primena odmah moguća i u praksi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.