Izložba fotografija: Učenici i profesori Savremene izdvojili najlepše uspomene i utiske sa drugačijih časova

U Savremenoj su poslednji časovi engleskog jezika u ovoj školskoj godini bili posvećeni prisećanju na studijska putovanja i terensku nastavu. Sa profesorkom engleskog Milicom Aleksić učenici su birali najbolje fotografije, koje su nastale tokom ovih školskih aktivnosti, i nakon toga pisali komentare na fotografije na engleskom i srpskom jeziku.

Na jednom mestu i prirodne lepote koje su učenici posetili tokom ove školske godine

Izložba je postavljena u jednoj od naših najzanimljivijih učionica, u otvorenoj kupoli, koja je i ove školske godine zabeležila lepe i drugačije časove. Svi koji svrate do nje i pogledaju izložbu sigurno će naučiti nešto novo o Bledskom i Bohinjskom jezeru ili vodopadu Lisine, a u isto vreme učenici mogu videti šta ih može očekivati na nekom od sledećih studijskih putovanja ili terenskih nastava.

Učenici Savremene zajedno sa svojim profesorima pripremili izložbu fotografija

Učenici na zanimljiv način objedinili znanja iz istorije, geografije, biologije, srpskog i engleskog

Ne samo da su se dobro zabavili i prisetili raznih dogodovština već su na ovaj način objedinili znanja iz istorije, geografije, biologije, srpskog i engleskog jezika. Učenici su dali individualni pečat svakoj od fotografija, jer komentari koji ih prate variraju od istorijskih i geografskih podataka, preko filozofskih misli inspirisanih pejzažom, do zanimljivosti u vezi sa lokalitetima. 

I profesori iz Savremene učestvovali u izradi eksponata i prisetili se lepih trenutaka sa učenicima

Pored učenika koji su učestvovavali u izradi eksponata, posebna zahvalnost duguje se i profesorima Nini Došlov, Milošu Grubješiću, Stefanu Radojičiću i Mariji Crvenko, koji su izložbu postavili kako bi učenici već 28. juna, prilikom dodele svedočanstava, mogli da uživaju u svojim radovima i prisete se najlepših trenutaka.

Ova lepa izložba će biti otvorena i početkom naredne školske godine.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.