Izuzetna postignuća savremene balerine Mie Šaljić: „Za lepotu same umetnosti i igre disciplinovano i fokusirano vežbam svaki dan”

Učenica trećeg razreda Savremene gimnazije Mia Šaljić niže odlične rezultate u baletu, koji je počela da igra još od malih nogu.

Ona je u proteklom periodu osvojila srebro u Italiji na takmičenju „Maratona D’estate”, a uskoro je očekuju nova nadmetanja.

Početak bavljenja klasičnim baletom

Mia je rođena u Pragu, gde je i počela da se bavi klasičnim baletom, a svoje prve časove imala je pri Praškom konzervatorijumu. Taj period Mia smatra presudnim za njenu odluku da se kasnije opredeli za klasičan balet.

Ljubav prema baletu prenela u Beograd

Preselivši se u Beograd, Mia je nastavila svoje baletsko školovanje pri Nacionalnoj fondaciji za igru.

Časovi baleta pri Praškom konzervatorijumu definisali su me kao osobu spremnu da za lepotu same umetnosti i igre disciplinovano i fokusirano vežbam svaki dan. Rad sa fantastičnim domaćim i stranim pedagozima i svakodnevni trening odveli su me na više međunarodnih takmičenja, rekla je savremena balerina Mia Šaljić, koja ne krije svoju ljubav prema ovoj igri. 

Zapaženi uspesi na međunarodnim takmičenjima

Mia je tokom školske 2018/2019. godine postigla odlične rezultate na međunarodnim takmičenjima u baletu. 

Posle Nemačke i Litvanije, Mia je osvojila srebro u Italiji na festivalu „Maratona D’estate” i time sebi obezbedila pozive i stipendije za takmičenja tokom predstojeće godine. Ove jeseni plan joj je da učestvuje na predstavama u Italiji, kao i pripreme za predstojeća takmičenja. 

Savremena gimnazija se ponosi svojom savremenom balerinom Miom i želi joj puno uspeha na narednim takmičenjima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.