Savremeni gimnazijalci na manifestaciji povodom Svetskog dana čišćenja podigli ekološku svest i još jednom pokazali svoju humanost

Među 400 volontera koji su 21. septembra učestvovali u akciji povodom Svetskog dana čišćenja u Pionirskom gradu na Košutnjaku našli su se i savremeni gimnazijalci sa svojom nastavnicom biologije Dijanom Šarac.

Centralnu manifestaciju obeležavanja Svetskog dana čišćenja u Srbiji organizovali su Ekostar Pak, SBB fondacija, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, a savremeni gimnazijalci su se rado odazvali akciji koja budi ekološku svest.

Najveća humanitarno-ekološka akcija

Akcija pod sloganom „Solidarni s ljudima, solidarni s prirodom” bila je završni događaj kampanje „Trash izazov Srbija”, koja je sprovedena uz podršku Ekostar Paka u više od 40 opština u Srbiji i tokom koje je u akcijama čišćenja učestvovalo više od 3.000 volontera. 

Trash izazov

Sistem upravljanja ambalažnim otpadom polako menja stanje na terenu, a učešćem učenika u manifestacijama ovog tipa pravi se značajan napredak. 

Eko-patrola Savremene gimnazije nastaviće da radi na uvećanju članova, biće inicijator novih akcija koje će iznedriti ekologe i filantrope, na koje će svi biti izuzetno ponosni. 

Savremena gimnazija pomogla i Crvenom krstu Srbije

Učenici Savremene gimnazije su na Svetskom danu čišćenja pokazali i svoju humanost i pomogli Crvenom krstu tako što su prilikom ove manifestacije sakupili solidarne pakete za socijalno ugrožene porodice. 

Crveni krst Srbije izrazio je veliku zahvalnost učenicima Savremene gimnazije na pomoći koju su pripremili. Tom prilikom su istakli da su savremeni gimnazijalci uspeli da prikupe najviše humanitarne pomoći.

Savremeni gimnazijalci, veliko hvala i nastavite da utičete radom da ovaj svet bude lepši, bolji i humaniji!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.