Savremeni učenici u NURDOR-ovoj akciji „Pruži korak” prepešačili čak 5.840 km: IV-1 najbolje, pohvale stigle i od organizatora

Savremeni gimnazijalci su se u septembru pridružili svima koji su učestvovali u NURDOR-ovoj humanitarnoj akciji „Pruži korak”, a najbolji su bili učenici IV-1, koji su sa svojim razrednim starešinom Stefanom Radojičićem i još dvoje profesora prepešačili najveću kilometražu i za to dobili zanimljivu nagradu – zabavne aktivnosti u kuglani „Žabac”.

Humanitarno pešačenje za Roditeljsku kuću u Beogradu

Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, volonteri Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, stigli su iz Niša do Beograda, u okviru humanitarnog pešačenja pod nazivom „Pruži korak”, kako bi prikupili sredstva za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu.

Oni su napravili aplikaciju koja je beležila svaki njihov korak tokom akcije, a ko god da je instalirao aplikaciju „Pruži korak” svakim korakom je donirao po dinar za izgradnju Roditeljske kuće.

Ovo dvoje mladih ljudi obratilo se i direktorki škole rečima:

Pošto je do mene došao mejl koji šaljete đacima koji pohađaju Vašu školu, sa pozivom da se priključe akciji pešačenja, smatram da je ovo divna prilika da Vam zahvalim što među mladim ljudima širite filantropiju i solidarnost.

Takmičenje u školi i nagrada za najbolje

Da bi podigla ovu akciju na još viši nivo i motivisala svoje učenike da što aktivnije učestvuju u njoj, Savremena gimnazija je u školi organizovala takmičenje u kojem su odeljenja brojala pređene korake, uz pomoć starešine i dva profesora po izboru.

Odeljenje koje je prešlo najveću kilometražu bilo je IV-1, koje je sa starešinom Stefanom Radojičićem, profesorom filozofije Slobodanom Stijačićem i profesorkom sociologije Jelenom Spasojević, dobilo nagradu – poseta kuglani „Žabac” u Zemunu. Učenici su ovom prilikom uživali u kuglanju, bilijaru, stonom tenisu, pikadu, PlayStation igricama i drugim sadržajima koje su imali na raspolaganju.

Put od Beograda do Mongolije

Savremena gimnazija je ponosna na učenike koji su u ovoj kratkoj akciji prešli neverovatnih 5.840 kilometara, što je kao put do Mongolije preko Rusije ili do Indije preko Turske. 

Značaj ove akcije je višestruk. Ne samo što pešačenje doprinosi zdravstvenom stanju već se ovom akcijom i učešćem u njoj podiže i svest kod učenika o problemu velikog broja dece i njihovih porodica za koje se grade roditeljske kuće.

Učenici su naša budućnost

Svi učenici Savremene su se u ovoj akciji pokazali odlično. Oni su zajedno dali značajan doprinos i sa velikom željom ušli u ovo školsko takmičenje, znajući koliko svaki korak nekome znači.

Želja Savremene gimnazije je da svaki savremeni gimnazijalac zna šta je humanost i doslednost i da svojim postupcima učini svet lepšim i boljim. 

Ponosni smo na naše učenike i njihovo učešće u ovakvim i sličnim akcijama.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.