Savremeni gimnazijalci posetili Istorijski muzej

Učenici IV razreda Savremene gimnazije, u pratnji profesorke istorije Sanje Bogdanović, posetili su Istorijski muzej i imali priliku da se upoznaju sa autentičnom građom, dokumentarnim filmovima i fotografijama koji oživljavaju događaje srpske vojske nakon velikih stradanja, neposredno pred konačnu pobedu.

Postavka posvećena Prvom svetskom ratu

Poseban utisak na učenike ostavile su figure ljudi, uglavnom vojnika, kao i scenografski rov, dugačak oko 30 metara, gde se sagledava sve što se dešavalo od početka rata do prelaska preko Albanije, a onda se ulazi u deo posvećen Topličkom ustanku. Učenici su, između ostalog, mogli da vide kako se živelo u rovu na Solunskom frontu, kako je izgledala srpska bolnica u Solunu i kancelarija Vrhovne komande ispred rova.

Uz interaktivne aplikacije, brojne lične predmete, oružje, odlikovanja i do sada neizlagane fotografije, na izložbi su videli i umetničke slike, skulpture i plakate, koji su obeležili i ovekovečili ovaj slavni period srpske prošlosti.

Nezaboravan čas iz srpske istorije ostavio je učenike bez reči, ali ih i zainteresovao da nastave da izučavaju ovaj period.

Više fotografija sa izložbe na sledećem linku.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.