Dan škole u Savremenoj gimnaziji

Savremena gimnazija je u sredu, 9. oktobra, proslavila Dan škole! To je dan Svetog Jovana Bogoslova, našeg sveca zaštitnika, ujedno i školska slava. Ovo je bila prilika da svi zajedno ukažemo na značaj obrazovanja i vrednosti koje Savremena gimnazija neguje i slavi.

Školskoj slavi prisustvovala je i član Osnivačkog odbora i predsednik Školskog odbora, gospođa Biljana Tadić Kuleto, a događaj je upriličen priredbom u prepunom velikom amfiteatru na IV spratu.

Školska slava je praznik koji slavi uspehe i znanje u ovoj i svim narednim školskim godinama. Posebno smo ponosni na učenike koji svojim učešćima u humanitarnim akcijama i postignućima u raznim oblastima daju primer svima kakvi savremeni gimnazijalci treba da budu i kako da se ponašaju.

Pogledajte više fotografija sa proslave u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.