Savremeni gimnazijalci posetili Međunarodni obrazovni sajam

Savremeni učenici posetili su 11. oktobra Međunarodni obrazovni sajam, u velikom amfiteatru na četvrtom spratu Beograđanke. Sajam su zajedno organizovali International School Savremena i Institut za moderno obrazovanje, kao i agencija Student Recruitment Tours (SRT), koja održava obrazovne sajmove širom sveta. Pod sloganom „Povezujemo univerzitete i studente”, ova agencija posvećena je stvaranju prilika za dijalog i razmenu informacija.

Na ovom događaju svoje akademske programe predstavilo je preko 20 univerziteta. Učenici su imali priliku da se kroz direktnu komunikaciju podrobnije upoznaju sa njihovom ponudom, a saznali su i više o prijavljivanju, uslovima, potrebnoj dokumentaciji i svim ostalim aspektima koji su ih mogli zanimati.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.