Sportski dan na Kalemegdanu

Sport u modernom društvu ima veoma značajnu ulogu iz više razloga, naročito kada je u pitanju mlada populacija. Kao društveni faktor, zbližava mlade sličnih interesovanja, uvodeći u život mladih koncept fer-pleja i timskog duha, sa akcentom na odgovornost, što je veoma korisno u kasnijim godinama života kako profesionalno, tako i privatno.

Imajući gorepomenuto u vidu, za učenike Savremene gimnazije održan je još jedan sportski dan u četvrtak, 17. oktobra, na Kalemegdanu. Pored navlačenja konopca, izgradnje puta i trčanja, učenici su se oprobali u raznim igrama koje su zahtevale ne samo spretnost već i timski rad.

Još jedan uspešan sportski dan završen je u duhu latinske izreke: Mens sana in corpore sano!

Više fotografija sa još jednom sportskog dana na sledećem linku.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.