Pomoć Savremene za najstarije i najmlađe sugrađane

Učenici Savremene gimnazije tradicionalno svake školske godine nastoje da pomognu što većem broju ljudi kojima je pomoć neophodna.

Gerontološki centar Voždovac

Posebnu pažnju zaslužuju najstariji građani za koje su savremeni gimnazijalci pripremili paket u kojem se nalaze materijali za njihove veoma kreativne radionice. Akrilne boje, sredstva za dekupaž, četkice, boje za oslikavanje sveća i drugi pribor bili su mali znak pažnje. Pored pomenutog, učenici su poneli i sezonsko voće.

Tokom posete, Adriana Salahović i Jovana Đurović izvele su nekoliko pripremljenih tačaka, a savremeni gimnazijalci imali su priliku da čuju i recitovanje poezije od najiskusnijih.

Ispraćeni sa puno ljubavi, obećali su da će se njihovo druženje i dalje nastaviti, a veroučiteljica Ana Marjanović za njih će organizovati posebnu radionicu kaligrafije.

Pomoć za Ustanovu za decu i mlade „Sremčica”

Dana 5. novembra 2019. godine organizovana je poseta savremenih gimnazijalaca Ustanove za decu i mlade „Sremčica”.

Gostoprimstvo nam je ukazala direktorka Ustanove, koja je održala kratak govor zahvalnosti, ističući značaj zalaganja naših učenika za prikupljanje sredstava. Nakon prijema u upravi, organizovan je obilazak kompleksa Ustanove, prilikom čega su učenici dobili osnovne informacije o radu ove ustanove i njenim korisnicima.

Učenici su posetili ženski paviljon, gde su u prostorijama za slobodne aktivnosti prisustvovali radionicama korisnika. Imali su priliku da zajedno učestvuju u izradi rukotvorina, zajedno su crtali, pisali, slagali kocke i drugo.

Zbog lepe saradnje, našim učenicima su korisnice Ustanove priredile recitovanje proze i poezije, uz vrlo lep glumački prikaz. Po završetku radionica, učenici su uručili prikupljena sredstva u vidu veša (veš, majice, čarape), sezonsku garederobu, posteljinu (jorgane, jastuke, ćebad).

Na kraju posete, sa direktorkom ustanove je dogovoreno da se buduća saradnja definiše u vidu potpisivanja zajedničkog Protokola o saradnji dve ustanove.
Ponosni smo na naše učenike što kroz učešće u humanitarnim akcijama pokazuju da imaju svest o razumevanju potreba drugih, osećaju solidarnosti i uvažavanju različitosti.

Savremena gimnazija ponosna na svoje gimnazijalce

Savremena gimnazija veoma je ponosna na svoje učenike, koji su pokazali veliku spremnost da pomognu svima kojima je pomoć neophodna i koji su sa puno ljubavi i pažnje obojili svoje druženje kako sa najstarijima, tako i sa najmlađima. Od početka školske godine učestvovali su u nekoliko humanitarnih akcija, ali se tu neće zaustaviti. Znaju da naše malo nekome znači puno i pod tim sloganom daju predloge za sledeće humanitarne akcije.

Pogledajte više fotografija sa ove plemenite akcije na sledećem linku.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.