Sportski uspesi savremenih gimnazijalaca i gimnazijalki

Učenici Savremene gimnazije ostvarili su ovog meseca brojne zapažene sportske uspehe. Fudbalska i košarkaška sekcija gimnazijalaca, kao i ženska košarkaška ekipa Savremene, branili su boje škole na opštinskim i gradskim takmičenjima, te pokazali da je sportski talenat neodvojiv deo identiteta škole.

Savremeni fudbaleri osvojili treće mesto na opštinskom turniru

U četvrtak, 10. oktobra, na terenima Treće beogradske gimnazije, muška fudbalska ekipa Savremene gimnazije učestvovala je na opštinskom turniru u malom fudbalu. Savremeni tim činili su: kapiten David Stojanović, Luka Runjajić, Sergej Stojanović, Stefan Sarić, Andrija Vučelić i Filip Tao.
U četvrtini finala savremeni fudbaleri pobedili su Četrnaestu beogradsku gimnaziju rezultatom 1:0. Pobedonosni gol postigao je Stefan Sarić. Iako je savremeni tim u polufinalu takmičenja izgubio od GSP-a, zadržao je treće mesto na opštinskom nivou.

Treće mesto za savremenu košarkašku ekipu na opštinskom turniru

Muška košarkaška ekipa Savremene gimnazije takođe je učestvovala na opštinskom turniru u košarci. Pored velike konkurencije učesnika iz Treće beogradske gimnazije, Četrnaeste beogradske gimnazije i GSP-a, savremeni učenici osvojili su treće mesto. Tim su činili kapiten Andrej Orlić, Balša Vrbica, Uroš Milenković, Andrija Marić, Petar Stanković i Jovan Ristić.

Savremene košarkašice osvojile opštinsko takmičenje

Ženska košarkaška ekipa Savremene gimnazije ostvarila je zapažen uspeh osvajanjem prvog mesta na opštinskom takmičenju, čime se plasirala na gradski nivo takmičenja. 

I na višem nivou takmičenja savremene košarkašice su pobedile učenice Tehničke škole, pobednice opštine Savski venac. 

Ovim trijumfom savremene gimnazijalke učinile su Savremenu jednom od osam najboljih škola u gradu. Tim su činile: kapiten Jelena Jaćimovski, Marta Jovanović, Vanja Knežević, Katarina Matijašević, Nađa Bošković, Višnja Kljajević i Anđela Adžić. 

Imajući u vidu dosadašnje zalaganje i trud savremenih učenika na sportskim takmičenjima, sigurni smo da njihovim uspesima ovde nije kraj i da će ih biti još mnogo kako u tekućoj godini, tako i u narednim savremenim školskim godinama. 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.