Gimnazijalci i osnovci Savremene zajedno sadili drveće

Učenici Savremene gimnazije i osnovne škole su u petak, 15. novembra, zajedno sa članovima eko-patrole, zasadili prve sadnice u dvorištu škole. Uz druženje i živahan razgovor na temu značaja sađenja i važnosti drveća i zelenila, savremeni učenici poslali su bitnu poruku: Čuvajmo šume i dišimo punim plućima, jer nam svako drvo vraća čistim vazduhom, plodovima, hladovinom i lepotom. 

Inače, Savremena je na sastanku ekoloških koordinatora u oktobru 2018. godine stekla status međunarodne eko-škole, za koji je dobila zelenu zastavu i sertifikat koji se dodeljuje za dostignuća u sprovođenju i unapređivanju obrazovanja o održivom razvoju i stalnom poboljšanju po pitanjima životne sredine u samoj školi i njenoj široj okolini.

Ekološke vrednosti i akcije koje Savremena promoviše

Savremena gimnazija kao eko-škola od osnivanja radi na podizanju ekološke svesti učenika i učestvuje u akcijama koje omogućavaju šire delovanje (akcije čišćenja okoline, ciljane humanitarne akcije, anketiranje građana o ekološkim problemima, informisanje javnosti o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama iz pojedinih područja, zaštićenim objektima prirode, postupanju sa energentima, prednostima selektivnog prikupljanja otpada i dr.).

Više fotografija sa ove sjajne akcije pogledajte OVDE.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.