Savremeni maratonci osvojili medalju na prvom Comtrade Serbia Marathonu

Učenici Savremene gimnazije (Aleksa Stanilović, Lazar Ristanović i Aleksandar Kosanović) i International School Savremena (Jan Čubakov, Roko Damjanović i Luka Vortić), predvođeni koordinatorom vannastavnih aktivnosti Urošem Krstovićem, učestvovali su na Comtrade Serbia Marathonu, koji se po prvi put održao na beogradskim ulicama u nedelju, 17. novembra 2019. godine.

Prva medalja sa maratona za savremene gimnazijalce

Učenici su istrčali 21 kilometar za 2 sata i 18 minuta. Ponosni na svoj uspešno istrčan maraton, zajedno su prošli kroz cilj. Učenici su bili presrećni zbog svog prvog velikog i teškog iskustva i prve medalje sa maratona, a nadamo se da će ih biti još više.

Savremena gimnazija kod svojih učenika podstiče razvoj i praktikovanje zdravih životnih stilova, sa posebnim akcentom na potrebe negovanja i razvoja fizičkih sposobnosti. Veoma je bitno da Savremeni gimnazijalci prihvate i usvoje zdrave navike, a bavljenje sportom spada u red navika koje na pravi način promovišu zdrav život.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.