Upoznajte savremene vaterpoliste Uroša Basarića i Danila Petrovića

Učenik trećeg razreda Savremene gimnazije Uroš Basarić profesionalno se bavi vaterpolom već dvanaest godina, trenirajući u klubu Partizan. Sa svojim saigračima nekoliko puta osvajao je kup i prvenstvo Srbije. Sa ekipom Partizana često igra na inostranim turnirima, gde najčešće osvajaju jedno od prva tri mesta.

Međunarodni uspesi savremenih gimnazijalaca

Pre dve godine osvojili su drugo mesto na turniru u Atini, a prošle godine su ostvarili isti uspeh u Vuljagmeniju. Savremeni gimnazijalac Uroš povremeno igra i za starije kategorije. Uprkos velikim odricanjima koja treniranje ovog sporta iziskuje, Uroš i dalje planira da se njime bavi, čak i van zemlje.

Ceo život se bavim sportom; uvek je bilo fizičkih ili pak psiholoških prepreka, ali nikada nisam odustao. Vaterpolo mi je sastavni deo života. Ne mogu ni da zamislim da ne treniram, rekao je savremeni vaterpolista Uroš. 

Učenik druge godine Savremene gimnazije Danilo Petrović trenira vaterpolo sedam godina u VK Partizan. U periodu od 25. 10. do 28. 10. 2019, Danilo je učestvovao na Međunarodnom vaterpolo turniru „Borac kup” u Banjaluci, gde je njegov klub osvojio I mesto i zlatnu medalju, uprkos velikoj i jakoj konkurenciji od 16 ekipa iz cele Evrope, među kojima su bile i Francuska, Italija i Nemačka i druge. Danilov saigrač na ovom turniru bio je Uroš Basarić. 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.