Srđa Šibalić na 21. zasedanju Cetinjskog parlamentarnog foruma

Učenik Savremene Srđa Šibalić bio je volonter na 21. zasedanju Cetinjskog parlamentarnog foruma (CPF), održanom od 27. septembra do 6. oktobra u Crnoj Gori. Na tom forumu savremeni učenik Srđa imao je zvanje Hosting Personal Assistent poslanicima Britanskog parlamenta – Rt Hon. John Austin i Rt Hon. Nigel Evans.

Cetinjski parlamentarni forum

Cetinjski parlamentarni forum osnovali su parlamenti zemalja jugoistočne Evrope 2004. godine. Nakon petnaest godina rada, ovo zasedanje imalo je kako radni, tako i simbolično svečani karakter.

Savremeni gimnazijalac Srđa već duži period pokazuje veliko interesovanje za angažovanje u međunarodnim multilateralnim parlamentarnim zasedanjima, pa je tako prethodne dve godine učestvovao na zasedanjima BIMUN-a. Angažovanjem u okviru CPF-a Srđa je, pored sticanja korisne prakse, na regionalnom nivou, u lepom svetlu, predstavio i našu školu.

Pročitajte i intervju koji je Srđa samostalno napisao, pripremio i obavio sa bivšim gradonačelnikom Griniča Johnom Austinom, britanskim poslanikom u penziji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.