Savremeni gimnazijalac Srđa Šibalić na 21. zasedanju Cetinjskog parlamentarnog foruma

Učenik Savremene Srđa Šibalić bio je volonter na 21. zasedanju Cetinjskog parlamentarnog foruma (CPF), održanom od 27. septembra do 6. oktobra u Crnoj Gori. Na tom forumu savremeni učenik Srđa imao je zvanje Hosting Personal Assistent poslanicima Britanskog parlamenta – Rt Hon. John Austin i Rt Hon. Nigel Evans.

Cetinjski parlamentarni forum

Cetinjski parlamentarni forum osnovali su parlamenti zemalja jugoistočne Evrope 2004. godine. Nakon petnaest godina rada, ovo zasedanje imalo je kako radni, tako i simbolično svečani karakter.

Savremeni gimnazijalac Srđa već duži period pokazuje veliko interesovanje za angažovanje u međunarodnim multilateralnim parlamentarnim zasedanjima, pa je tako prethodne dve godine učestvovao na zasedanjima BIMUN-a. Angažovanjem u okviru CPF-a Srđa je, pored sticanja korisne prakse, na regionalnom nivou, u lepom svetlu, predstavio i našu školu.

Pročitajte i intervju koji je Srđa samostalno napisao, pripremio i obavio sa bivšim gradonačelnikom Griniča Johnom Austinom, britanskim poslanikom u penziji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.