„Popularna demokratija” stigla u Savremenu!

Učenici Savremene prisustvovali su zanimljivoj radionici pod nazivom „Popularna demokratija”. Edukatori projekta, koji sprovodi Fakultet političkih nauka i Vestminsterska fondacija za demokratiju, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održali su u ponedeljak, 18. novembra, prvu radionicu u Savremenoj gimnaziji.

Interaktivna radionica i zanimljiva diskusija

U skladu sa ciljem ovog projekta, najviše se govorilo o značaju građanskog aktivizma i izborne participacije kod srednjoškolaca koji prvi put stiču biračko pravo. Radionica je bila interaktivnog tipa, gde su učenici četvrte godine imali priliku da iznose svoja mišljenja o demokratiji i aktivizmu i da sami dolaze do zaključaka da li je bolje živeti u demokratskim ili nedemokratskim sredinama, ali i da učestuvu u simulaciji izborne kampanje i samog glasanja.

Ako je suditi po evaluacijama učenika i impresijama edukatora Tamare Jelić i Tine Lukovac, naši đaci su bili na visini zadatka!

Više fotografija sa zanimljive radionice pogledajte OVDE.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.