Učenici Savremene posetili Fakultet Savremenih umetnosti

Za učenike odeljenja IV-1 i IV-2 organizovana je zanimljiva, interaktivna nastava na Fakultetu savremenih umetnosti. U okviru Programa karijernog vođenja i savetovanja učenika Savremene gimnazije, koji obuhvata informisanje, savetovanje, vođenje i donošenje odluka o profesiji kod učenika, maturanti su u razgovoru sa studentima saznali šta znači biti savremen slikar, kako nastaju modne i scenske kreacije, kako se oživljava književni lik na sceni i kako se stvara film.

O FSU – jedinstven spoj umetničke vizije i kvalitetnog obrazovanja

Fakultet savremenih umetnosti je jedinstven fakultet scenskih i primenjenih umetnosti. Osnovan je 1997. godine kao prvi privatni fakultet umetnosti u regionu, a do danas je formirao veliki broj uspešnih i priznatih umetnika, koji su poznati ne samo na ovim prostorima već i u najznačajnijim svetskim umetničkim centrima.

Programi Fakulteta savremenih umetnosti kreirani su na temelju vizije boljeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja, a profesori, pored toga što predstavljaju značajne umetnike priznate širom sveta, čine pedagošku elitu u oblasti umetničkog obrazovanja jer su posvećeni kvalitetnom i interaktivnom prenošenju znanja.

Karijerno vođenje kao korisna praksa za savremene gimnazijalce

Cilj Programa jeste da pomogne mladim ljudima da razumeju i interpretiraju informacije o svetu rada i budućoj karijeri, da mogu da razjasne nedoumice koje imaju u pogledu profesija ili poslova, da spoznaju svoje sposobnosti i definišu svoje stavove u pogledu ponuđenih ili željenih izbora. 

Ovakav vid upoznavanja sa programima fakulteta nastaviće se i tokom godine, pored radionica i predavanja onih fakulteta koji budu posetili naše savremene maturante.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.