Poseta Festivalu nauke – avantura puna znanja i zabave

Savremeni gimnazijalci posetili su u četvrtak, 5. decembra, Festival nauke zajedno sa profesorima i tako bili deo najveće naučne avanture na ovim prostorima. Zanimljiva poseta Festivalu, koji ove godine ima slogan – „Razotkrivanje” – protekla je u znaku druženja i neizbežnog fotografisanja brojnih neverovatnih eksperimenata i izuma zbog kojih nauka deluje tako uzbudljivo.

Misija „Apolo 11” posebno oduševila učenike

Najveću pažnju savremenih učenika privukla je interaktivna postavka inspirisana čuvenom misijom „Apolo 11”, čiji su članovi posade – Nil Armstrong i Edvin (Baz) Oldrin, pre 50 godina sleteli na Mesec. Nakon veličanstvenog poduhvata, prva rečenica Nila Armstronga zabeležena na Mesečevoj površini bila je: Ovo je mali korak za čoveka, a veliki za čovečanstvo.

Festival nauke – uspešan i posećen projekat

Na prošlogodišnjem Festivalu nauke više od 30.000 zadovoljnih posetilaca upoznalo se sa brojnim naučnim dostignućima, čime je ovaj festival potvrdio svoju poziciju jednog od najvećih događaja koji se bave promocijom nauke i obrazovanja u jugoistočnoj Evropi. I ove godine, naši učenici su u velikom broju bili deo naučne manifestacije.

Više fotografija sa zanimljive posete pogledajte OVDE.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.