Aleksa Stanilović pozajmljuje glas likovima iz crtanih filmova

Učenik trećeg razreda Savremene gimnazije Aleksa Stanilović veoma je uspešan u sinhronizaciji crtanih filmova, odnosno pozajmljivanja glasova liku i dočaravanja karaktera stranog glumca. Od svoje devete godine Aleksa se bavi sinhronizacijom i do sada je radio za nekoliko poznatih produkcijskih kuća: „LoudWorks”, „DreamWorks”, „Gold Digi Net” – „Nickelodeon”.

Iza kamere – kako izgleda postupak snimanja glasova?

Kako Aleksa ističe, za ovakvu vrstu snimanja neophodni su tonski glumac i tonac koji snima u programu, a koji se obično zove „Nuendo”. Tonac, takođe, mora da montira sve snimljene glasove i da ih provede kroz kompresioni filter. Snimanje se obično obavlja u tri termina tokom nedelje, u trajanju od dva časa.

Uz crtane filmove do savremenog školovanja

Savremeni gimnazijalac Aleksa trenutno radi za kompaniju „Gold Digi Net”, koja sinhronizuje TV emisije i serije na televiziji „Nickelodeon”. Delom zarade plaća školarinu, pripremajući se tako za život posle srednje škole i fakulteta. 

U ovom trenutku Aleksa sinhronizuje dve uloge u dve različite serije, koju mlađi uzrasti rado gledaju. U seriji „Henry Danger” ima glavnu ulogu – ulogu Henrija, a u animiranom crtanom filmu „Atchoo” ima ulogu Pitera, jednog od glavnih likova.

Aleksa uživa u tome što radi i spreman je da atmosferu sa snimanja nesebično podeli sa drugima. Savremena želi Aleksi puno uspeha u predstojećem radu! 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.