Upoznajte savremenu folklorašicu Teodoru Pavlov

Učenica drugog razreda Teodora Pavlov dugo se i uspešno, pored pevanja, bavi i folklorom. Ljubav prema ovoj vrsti umetnosti Teodori je prenela tetka, koja ju je još u ranom detinjstvu vodila na koncerte na kojima je nastupala. Sa pet godina, savremena gimnazijalka Teodora krenula je na svoju prvu probu u KUD-u „Dimitrije Koturović” i tada je počela ljubav prema folkloru.

Školski program odlično se uklapa u ljubav prema folkloru

U okviru izbornog programa Savremene gimnazije, Teodora se opredelila za izborni predmet Pojedinac, grupa i društvo, koji se tokom ove školske godine u osnovi bavi srpskim kulturnim nasleđem i tradicijom. Tako je jedan od projektnih zadataka nosio naziv „Folklor u Srbiji”, gde je savremena učenica Teodora upotrebila brojne video-zapise i fotografije sa proba i nastupa, čime je u potpunosti ispunila projektni zadatak.

Zahtevne probe vredne uspeha, putovanja i uživanja

Tokom nedelje, Teodora ima po dve trosatne probe, koje iziskuju dosta vremena, napora i energije, što Teodori ne nedostaje budući da je igra ispunjava i da u njoj zaista uživa. Još jedna lepa strana folklora, koju ona posebno izdvaja, jesu poznanstva sa ljudima iz drugih zemalja koje sreće na turnejama. Do sada je sa svojim kulturno-umetničkim društvom imala turneje na Kipru, u Sloveniji, Austriji, Italiji, Bugarskoj, Grčkoj…

Sa velikim ushićenjem i radošću iščekujem svako naredno druženje na turnejama ili pak probama, rekla je savremena gimnazijalka Teodora.

Savremena gimnazija nastoji da podrži učenika u vannastavnim i drugim aktivnostima, a posebno je ponosna na učenike koji svoje obaveze u školi i posle škole odlično uklope i svoje potencijale iskoriste na najbolji mogući način na oba mesta. S druge strane, projektni zadaci iz novih izbornih programa daju brojne mogućnosti učenicima, pružajući im priliku da sagledaju naše bogato kulturno nasleđe i daju svoj lični doprinos kroz materijale koje treba pogledati.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.