Sjajan uspeh savremenih učenica na takmičenju „Best in English”

Čak 8 učenika Savremene gimnazije rangirano je među prvih 100 učesnika ovogodišnjeg Best in English takmičenja za srednjoškolce u Srbiji. Posebnu pohvalu zaslužuju uspesi učenica Teodore Jovanović i Marije Kaninski, koje su zauzele 9, odnosno 15. mesto u konkurenciji naše zemlje. 

Posebno raduje činjenica da se broj prijavljenih učenika udvostručio u odnosu na prošlu godinu, pa je čak 40 naših učenika pokazalo dodatno interesovanje za engleski jezik, ali i želju da unaprede svoje jezičke veštine i uporede ih sa vršnjacima iz cele Evrope.

Takmičenje privuklo učenike iz cele Evrope

Na ovogodišnjem Best In English takmičenju za srednjoškolce, održanom 29. novembra, takmičilo se preko 16.000 učesnika iz 650 škola iz 25 zemalja Evrope. Učenici su se nadmetali u veštinama čitanja, slušanja i opšteg poznavanja jezika.

Kao škola koja je orijentisana ka drugačijoj, sveobuhvatnijoj i kvalitetnijoj nastavi engleskog jezika, Savremena gimnazija je fokusirana na funkcionalno znanje i svake godine se trudi da svojim učenicima pruži priliku da uporede znanje sa vršnjacima iz drugih zemalja. 

Čestitamo svim učesnicima i nadamo se da će sledeće godine biti još više prijavljenih učenika, koji će ostvariti još bolje rezultate.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.