Drugačiji čas engleskog – gimnazijalci u Američkom kutku

Učenici III razreda Kombinovanog programa prošlog petka imali su priliku da prisustvuju nešto drugačijem času engleskog jezika. Naime, za njih je organizovana poseta Američkom kutku u Beogradu, u okviru koje su im predstavljeni program i ponuda kutka. Gimnazijalci su se prilikom posete učlanili u biblioteku, iz koje sada mogu besplatno da iznajmljuju knjige na engleskom jeziku i tako unapređuju svoje jezičke veštine, a domaćini su učenicima pomogli da izaberu literaturu u skladu sa svojim interesovanjima.

Programi Američkog kutka – interaktivne radionice, zanimljiva predavanja, filmske projekcije

Tokom ove zanimljive posete, gimnazijalci su saznali više o raznovrsnim programima Američkog kutka – edukativnim radionicama, filmskim projekcijama, predavanjima itd. Takođe, učenici su prisustvovali zanimljivoj prezentaciji Konera Gordona, izvornog govornika engleskog jezika, o životu u američkom predgrađu. To je ujedno bila i odlična vežba za učenike i provera da li mogu da prate i razumeju nivo jezika sa kojim će se susresti ukoliko odluče da studiraju u inostranstvu, za šta ih Kombinovani program i priprema.

Učenici aktivno učestvovali u diskusiji na temu „Život u američkom predgrađu”

Profesorka Milica Aleksić, koja je organizovala posetu, ističe da su svi učenici bez teškoća pratili predavanje i, što je još važnije, učestvovali u diskusiji na kraju prezentacije. Iako na prvi pogled nije izgledalo da im je tema bliska, ispostavilo se da su puno saznali o životu tinejdžera u američkom predgrađu, razlici u arhitekturi u Americi i Srbiji, kao i o prednostima i manama života u predgrađu. 

Sudeći po pitanjima naših učenika, najviše ih je zanimalo šta predavač misli o životu u Beogradu, koje zgrade su mu najimpozantnije, koje razlike uviđa između njegove prve i druge posete našem gradu i sl. Pored toga, s obzirom na to da se predavač bavio pisanjem govora, učenike je interesovalo koje savete bi im mogao dati imajući u vidu da je upravo to jedan od zadataka na njihovom Kembridž ispitu. 

Kao škola, izuzetno smo ponosni na naše učenike, njihovo ponašanje, interesovanje, proaktivnost, kao i stepen znanja, o čemu svedoči i zahvalnica i pohvala koju smo dobili od Američkog kutka nakon posete.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.