Novogodišnji paketići i poseta OŠ „Stefan Dečanski”

Savremeni srednjoškolci pokazali su još jednom želju za humanitarnim radom posetom Školi za oštećene sluhom – nagluve „Stefan Dečanski”. Nakon svečanog prijema kod direktorke ove ustanove, prisustvovali su priredbi koju su školarci spremili u znak zahvalnosti našoj školi i učenicima, kao i zabavnom takmičenju „Šeširijada”, na kojem je pokazana velika kreativnost i maštovitost.

Pobeda kreativnosti i humanosti

Bilo je teško odlučiti se za jednog pobednika – ovog puta je pobedu odnela kreativnost i humanost, te su svi učesnici „Šeširijade” bili pobednici i dobili su divne novogodišnje poklone od naših učenika. Malo je reći da smo ponosni i još više smo motivisani za sve buduće humanitarne aktivnosti.

Savremena je ponosna na svoje učenike i uvek će se truditi da kod njih razvija osećaj za pomaganje drugima i da inicira njihovo pozitivno delovanje i u okruženju, a i šire. 

Cilj humanitarne akcije bio je da u duhu novogodišnjih i božićnih praznika pobedi najlepše osećanje – ljubav. U tome su svi zajedno uspeli!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.