Sjajni rezultati savremenih plivača!

Sredinom oktobra održano je gradsko takmičenje u plivanju u Sportskom centru „Milan – Gale Muškatirović”. Plivački tim Savremene gimnazije bio je u sledećem sastavu: Isidora Dimkić, Aleksandar Subotić, Andrej Perezić, Sofija Milošević, Nataša Katić, Tea Ćulibrk, Anja Kaljević i Mina Kaljević.

Zlatna odlična za najuspešnije gimnazijalce

Predstavnici Savremene gimnazije takmičili su se u svim disciplinama. Najuspešnije su bile Anja Kaljević, koja je u disciplini prsno plivanje osvojila prvo mesto i zlatnu medalju, sa vremenom 1:17,91, kao i Mina Kaljević, koja je delfin stilom za 1:06 isplivala 100 m i tako osvojila još jedno prvo mesto na gradskom takmičenju. Odličan uspeh ostvarila je još jedna savremena plivačica – Isidora Dimkić – koja je u kategoriji kraul stila zauzela drugo mesto na takmičenju.

Do novih takmičenja i uspeha savremenih učenika, sportski pozdrav!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.