Mi smo nastavnici, ali smo i roditelji!

Deca učitelja, nastavnika, profesora i drugih zaposlenih u sistemu Savremene osnovne škole i gimnazije imali su u februaru zadovoljstvo da budu gosti najmodernije osnovne škole u regionu.
Bio je to specijalan dan porodičnog druženja zaposlenih i njihovih mališana, koji su bez obzira na uzrast proveli nezaboravan dan u najsavremenijoj osnovnoj školi u regionu, odlično se zabavili i naučili mnogo novih stvari.

Zabava sa mamama i tatama na poslu u Savremenoj

Zabava je započela zajedničkim fotografisanjem, posle čega su usledile interaktivne radionice u kojima savremeni osnovci mogu da uživaju gotovo svakodnevno. Ovoga puta, umesto učenika, nastavnici Savremene gimnazije i njihove kolege iz Savremene osnovne škole su na put kroz svemir ili let iznad morskih prostranstava i planinskih vrhova krenuli sa svojim mališanima. Sve ostalo je bilo isto – mnogo dobre zabave i edukativnih filmova za najmlađe.

Pored pomenutog korišćenja VR naočara i VR 9D starshipa, mališani su uživali i u pokretanju robota po interaktivnom STEM stolu, pravljenju igrica, zajedničkom učestvovanju u iPod kvizu o bajkama sa svojim roditeljima, igranju bilijara i mnogih drugih društvenih igara, ali i u upoznavanju drugara i stvaranju novih prijateljstava.

Vidimo se ponovo uskoro!

Deca su tokom savremene posete videla da njihovi roditelji rade u savremenom i dinamičnom okruženju i da je razlog zašto posle posla nasmejani dolaze kući upravo taj što je u Savremenoj osnovnoj školi veoma zabavno, pa je jedna od učesnica svojoj mami poručila: „Mama, tvoj posao je najbolji na svetu!”

Nakon svega, dečaci i devojčice kući su otišli prepuni utisaka i sa zajedničkom željom da ih mame i tate ubrzo ponovo dovedu na posao.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.