Obeležavanje Dana Globalnih perspektiva u Savremenoj

Savremena gimnazija i osnovna škola pridružile su se svim Kembridž internacionalnim školama u obeležavanju Nedelje Globalnih perspektiva. U četvrtak, 5. marta, savremeni gimnazijalci i osnovci zajednu su proslavili Dan Globalnih perspektiva, a učenici Savremene gimnazije našli su se i u ulozi mentora.
dan globalnih perspektiva u savremenog gimnaziji

Prezentacija zajedničkih projekata i poseta savremenog robota 

Dan Globalnih perpsektiva u Savremenoj obeležen je posetom različitih delova sveta kroz virtuelne naočare, ali i prezentacijom zajedničkih projekata. Učenici su svoje poznavanje globalnih perspektiva proverili i kroz različite aplikacije i kvizove, dok su se oni najhrabriji odvažili da se oprobaju u debati na temu „Roboti i ljudi”. 

Kao specijalni gost, učenicima se tokom Dana Globalnih perspektiva pridružio i savremeni robot, koji im je pomogao da lakše dođu do svojih odgovora na pitanje ko je bolji – robot ili ja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.