Vannastavne aktivnosti u Savremenoj: Poseta Muzeju vazduhoplovstva

Učenici Savremene gimnazije u okviru vannastavnih aktivnosti posetili su u utorak, 10. marta, Muzej vazduhoplovstva, u pratnji profesorke filozofije Zorane Živanović. Gimnazijalce je kroz izuzetno bogatu postavku proveo domaćin i kustos muzeja, a učenici su pre obilaska stalne postavke pogledali projekciju kratkog dokumentarnog filma o akrobacijama borbenih aviona širom sveta.

učenici uživaju u poseti Muzeju vazduhoplovstva

Učenici pokazali ogromno interesovanje tokom zanimljivog obilaska

Učenici su tokom posete videli i ostatke oborenih aviona i bespilotnih letilica iz perioda NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije iz 1999. godine. Posebnu pohvalu dobio je učenik odeljenja II-5, Miloš Jovanović, koji je pokazao izuzetno poznavanje letilica. Podaci koje je iznosio bili su vredni divljenja i pokazuju njegovu veliku ljubav i interesovanje prema ovoj oblasti.

Gimnazijalcima je najinteresantnija bila priča o tome kako su mnogi piloti suparničkih strana u ratovima posećivali muzej i videli delove svojih aviona. „Učenici su imali izvanrednu priliku da se upoznaju sa istorijom i procvatom avio-industrije od početka 20. veka do današnjeg dana. Pored toga što smo mogli da vidimo različite modele letilica, učenici su imali priliku da čuju i istorijsku pozadinu koja prati svaki primerak. Oduševljenju učenika su doprinele i priče iz ratnih poduhvata, o kojima smo do sada samo čitali u udžbenicima”, izjavila je profesorka filozofije Zorana Živanović.

Po završetku obilaska, učenici su bili u prilici da uđu i sednu u jedan od eksponata i da bar na trenutak osete kako je to biti pilot.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.