Cambridge Resource Plus: Besplatna predavanja za učenike

Epidemija virusa COVID-19 i uvođenje vanrednog stanja u našoj zemlji postavili su pred nastavnike zahtevan izazov – kako da onlajn-nastavu učine zanimljivom i interaktivnom? Na sreću, Savremena gimnazija ima odgovor – Distance Learning System koji učenicima omogućava da nastavu prate iz udobnosti svog doma. S obzirom na to da je Savremena gimnazija akreditovana od strane Kembridž univerziteta, učenje na daljinu nosi posebne benefite.

Kembridž je otključao set predavanja i omogućio besplatan pristup digitalnim resursima – Resource Plus, koji su u normalnim okolnostima dostupni samo onim obrazovnim institucijama koje su deo ove edukativne platforme, a u koje spada i Savremena gimnazija. To znači da sada svi učenici mogu da koriste Cambridge Resource Plus tokom učenja i spremanja ispita.

Šta je Resource Plus?

Resource Plus čini deo Kembridžovog obrazovnog programa i korisnicima platforme nudi video-materijal visokog kvaliteta, interaktivne alate za razumevanje gradiva, unapred pripremljene lekcije i nastavne materijale koji učenicima pomažu da bolje razumeju i da se na pravi način pripreme za ispitne obaveze. Učenici sada mogu da slušaju zanimljiva predavanja iz biologije, hemije ili matematike, čak iako nisu deo Cambridge škola.

U sklopu Cambridge Resource Plus platforme predmeti su podeljeni u tri grupe:

  • Cambridge IGCSE, 
  • Cambridge O Level i 
  • Cambridge International AS & A Level.

Na sledećem linku nalazi se spisak dostupnih predmeta kojima učenici International Schoola mogu da pristupe i da istraže sve što Resource Plus platforma nudi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.