Savremena onlajn-ekskurzija: Put oko sveta za šest dana!

Čak ni vanredne okolnosti ne mogu da spreče savremene gimnazijalce i osnovce da posete brojne evropske i svetske znamenitosti i da se druže sa svojim vršnjacima. Želja da se upustimo u savremenu avanturu jača je od svega, pa smo odlučili da od 24. do 29. aprila savremeni gimnazijalci i osnovci krenu na jedinstvenu Savremenu onlajn-ekskurziju. 

Učenicima Savremene gimnazije i osnovne škole na ovom jedinstvenom putovanju mogu da se pridruže vršnjaci iz cele zemlje, i to potpuno BESPLATNO, jer želimo da im ovaj period učinimo što lakšim i zanimljivijim. Potrebno je samo da se prijave OVDE, prate uputstva koja će dobijati putem elektronske pošte i provedu se nezaboravno.

Obiđite zanimljive destinacije i posetite svetske znamenitosti iz udobnosti svog doma

Za ovaj put nisu potrebni pasoš, kofer i džeparac. Na Savremenoj onlajn-ekskurziji dovoljni su internet konekcija, pametni uređaj i želja da se upozna svet oko nas.

U pomenutih šest dana osnovci će obići svih sedam kontinenata, gotovo sve najvažnije turističke destinacije širom planete, kao i prirodne lepote. Kreću iz pećine Lasko u Francuskoj, a putovanje završavaju obilazeći Srbiju.

Sve vreme putovanja na raspolaganju će im biti jedan od učitelja, nastavnika i profesora iz sistema Savremene osnovne škole i gimnazije, koji će preuzeti ulogu turističkog vodiča. 

Gledano po danima, to će izgledati ovako:

 

  • PETAK, 24. april – EVROPA;
  • SUBOTA, 25. april – AZIJA;
  • NEDELJA, 26. april – AFRIKA; 
  • PONEDELJAK, 27. april – SEVERNA AMERIKA;
  • UTORAK, 28. april – JUŽNA AMERIKA;
  • SREDA, 29. april – AUSTRALIJA SA OKEANIJOM, ANTARKTIK, SRBIJA.

 

Detaljniji plan i program možete pogledati ovde >>

Putovanje će svakog dana počinjati ujutru u 9:00 časova, a završavaće se učešćem u kvizu „Savremeni put oko sveta”. Pravila ovog jedinstvenog takmičenja su jednostavna. Na imejl-adresu svakog deteta vodič će poslati pitanja o mestima koja su posećena tog dana i učesnici će odmah po okončanju kviza dobijati rezultate.

Ovakvo korišćenje superiornih pedagoških metoda (integrativna nastava) objedinjuje geografiju, svet oko nas, poznavanje prirode i društva, engleski i srpski jezik, GP, građansko, likovno, muzičko, slobodne aktivnosti, projektnu nastavu i druge predmete.

Ne zaboravite, nema ekskurzije bez zajedničkih fotografija

Uspomene jesu najbolji suvenir koji možemo da ponesemo sa putovanja i njih nam niko ne može oduzeti, ali uspomene dobijaju na težini ukoliko ih zabeležimo fotografijom. A ima li bolje fotografije od selfija?

Zato svi učesnici ovog jedinstvenog putovanja mogu da naprave selfi po svojoj meri ispred najznačajnijih svetskih građevina i prirodnih lepota i da ga onda, pod oznakom #Savremenaekskurzija, objave na društvenim mrežama. 

Tako će svi učesnici Savremene onlajn-ekskurzije učestvovati u kreiranju unikatnog foto-albuma u kojem će biti ovekovečeni najbolji trenuci sa ovog putovanja.

Ukoliko želite na ekskurziju sa savremenim učenicima i nastavnicima, potrebno je samo da se prijavite >>

 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.