Pobednici Uskršnjeg konkursa u Savremenoj

Jaje kao centralni simbol Uskrsa i simbol života datira još od vremena kada je, prema verovanju, Marija Magdalena, propovedajući jevanđelje u Rimu, caru Tiberiju poklonila korpu jaja govoreći mu da je Isus vaskrsao. Car nije verovao u Hristovo vaskrsenje i rekao je da bi to bilo kao kada bi bela jaja u korpi promenila boju, nakon čega je Marija Magdalena izgovorila – „Hristos vaskrse” – i sva jaja u korpi su postala crvena.

Jaje istovremeno predstavlja i nov život, izvornu snagu življenja, jer se pile samo rađa razbijajući ljusku i izlazi na svetlost dana.

Kreativnost i umeće na delu

Na konkursu za izbor najlepšeg uskršnjeg jajeta učenici Savremene su pokazali veliku kreativnost u bojenju jaja i dali doprinos konkursu u čast praznika koji obeležava okupljanje porodice i proslavlja se u okruženju porodičnog doma u veselju, radosti i druženju sa najbližima.

Tročlana komisija, koju čine veroučiteljica Ana Marjanović, profesorka likovne kulture i predmetni nastavnik za umetnost i dizajn Maja Živković i profesorka muzičke kulture i predmetni nastavnik za umetnost i dizajn Tamara Rajinac, pregledala je sve pristigle radove i objavljuje rezultate:

  • prvo mesto pripada Nađi Pevac iz II-5, 
  • drugo mesto Tamari Matović iz II-1, koja je poslala fotografije jaja koja predstavljaju umetnost Van Goga,
  • treće mesto dele Anđela Petrović i Anđela Kondić (tradicionalna ornamentika).

Posebna pohvala ide i veoma kreativnoj Aleksandri Mosurović, učenici prvog razreda, koja nam je poslala fotografije uskršnjih jaja koja je ukrasila motivima škole.

Nagrade će biti uručene po povratku u školu, u ovoj školskoj godini. Posebnu pohvalu dobiće i učenica Aleksandra Mosurović.

Zahvaljujemo svim učenicima koji su nam poslali fotografije uskršnjih jaja i pohvaljujemo vašu kreativnost i idejna rešenja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.