„Litterae amoris” – ljubavna pisma na času latinskog

Učenici drugog razreda Savremene gimnazije pokazali su još jednom raskošan talenat i svoju ljubav prema latinskom jeziku. Inspirisani poezijom Gaja Valerija Katula i pesmom „Vivamus, mea Lesbia, atque amemus”, koju su na prethodnom času obrađivali, savremeni drugaci su za potrebe onlajn časa latinskog napisali divna ljubavna pisma. 

Sjajni učenički radovi odišu kreativnošću i ljubavnim zanosom

U skladu sa onlajn-nastavom koja se odvija u Savremenoj, gimnazijalci su pisma prepuna osećanja ljubavi ilustrativno obogatili i napravili sjajnu prezentaciju koja objedinjuje njihove kreativne radove.

Audio-zapise divnih učeničkih radova možete i preslušati na sledećim linkovima:

Ljubav je neiscrpna inspiracija koja oduvek privlači pažnju pesnika, filozofa i mislilaca. Tako je Mahatma Gandi govorio:

Ljubav je najjača snaga koju sebi svet može predstaviti, a istovremeno i najskromnija. 

Savremena gimnazija pohvaljuje sve učenike koji su poslali svoja divna ljubavna pisma i tako iskazali svoju kreativnost i nadahnuće.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.