Više od 6.000 učenika iz cele zemlje obišlo svet na #Savremenaekskurzija

#Savremenaekskurzija je uspešno završena, a više od 6.000 učenika je zajedno sa vodičima – učiteljima i nastavnicima iz Savremene osnovne škole i gimnazije – za samo šest dana, od 24. do 29. aprila, proputovalo ceo svet.

U tom periodu, osnovci i gimnazijalci posetili su svih sedam kontinenata, obišli 38 zemalja i bezbroj znamenitosti, prirodnih lepota, muzeja i važnih lokaliteta, a uspeli su i da posete svih sedam svetskih čuda novog sveta (Kineski zid, Petra, Statua Hrista Spasitelja, Maču Pikču, Čičen Ica, Koloseum u Rimu, Tadž Mahal).

Svetski putnici puni pozitivnih utisaka

Povratne informacije savremenih putnika bile su pravo ohrabrenje i pravi pokazatelj da su Savremena gimnazija i osnovna škola uspeli da učenicima ulepšaju i olakšaju period izolacije. Osnovci i gimnazijalci su se tako u isto vreme i odlično zabavili ali i naučili nešt o novo ili obnovili već stečeno znanje.

Osim kratkih, ali vrlo značajnih komentara, kao što su: Odlična putovanja!, Predivno!, Sve pohvale! ili Hvala lepo za divna putovanja!, učenici i roditelji su nam svakodnevno slali još mnogo pozitivnih utisaka o #Savremenaekskurzija.

Sjajan spoj učenja i zabave na #Savremenaekskurzija

Brojne osnovne i srednje škole iz Srbije bile su uz savremene osnovce i gimnazijalce na ovoj ekskurziji. Učitelji i nastavnici motivisali su svoje učenike da zajedno krenu na putovanje #Savremenaekskurzija, a neki učenici i roditelji su se sami organizovali, te je i po nekoliko drugara iz istog razreda i škole bilo deo Savremene ekskurzije. Tako je Osnovna škola „Sveti Sava” iz Gornjeg Milanovca ponosno podelila sertifikate svojih svetskih putnika na društvenim mrežama.

Trenutna situacija u svetu ipak nije sprečila naše đake da putuju i odu na jednu onlajn-ekskurziju! Lena Jovanović, Nina Zelenkapić, Tina Pavlica i Ena Karanfilović, učenice odeljenja IV-3, od 24. do 29. aprila obilazile su zanimljive destinacije i posetile svetske znamenitosti. Sve to, naravno, iz udobnosti svog doma. One su učestvovale u Savremenoj onlajn-ekskurziji, za koju im nisu bili potrebni pasoš, kofer i džeparac, već samo želja da se upozna svet. Krenule su iz pećine Lasko u Francuskoj, a putovanje završile u našoj divnoj Srbiji. Tokom putovanja su im sve vreme na raspolaganju bili učitelji iz sistema Savremene osnovne škole i gimnazije, koji su ovom prilikom bili u ulozi turističkih vodiča, naveli su iz ove škole.

Većinu je zanimalo da li će strane i linkovi za #Savremenaekskurzija ostati dostupni i po završetku ekskurzije. Možete da odahnete, jer će svi zainteresovani sve destinacije koje smo obišli tokom #Savremenaekskurzija moći ponovo da posete i detaljnije istraže kada god požele, budući da se sve strane nalaze na sajtu Savremene osnovne škole. Dovoljno je da kliknete OVDE i ponovo krećete na ekskurziju.

Još jedan od pozitivnih utisaka koji je stigao na adresu Savremene je i:

Poštovani profesori, beskrajno vam hvala na ovoj divnoj prezentaciji i nezaboravnoj avanturi, novim saznanjima i razonodi u ove sumorne dane! Želim vam puno uspeha u daljem radu i životu, ističe Biljana Nikolić.

„HVALA ŠTO STE ULEPŠALI PROLEĆE UČENICIMA U SRBIJI”

Nadamo se da smo u ovome i uspeli. Zapravo, savremeni osnovci i gimnazijalci nisu ni bili kod kuće, već su se kupali, surfovali i sunčali na plažama Majamija i Havaja, bili na safariju u Keniji, obišli Van Gogov muzej u Amsterdamu, ronili sa ajkulama u Kraljičinim vrtovima, išli na rafting Zambezijem, gledali sa Ajfelove kule i Tokijskog tornja i isprobavali najzanimljivije specijalitete indijske, tajlandske, meksičke kuhinje i drugih egzotičnih kuhinja. Obišli su i najsvetija mesta svih religija, najveće i najsuvlje pustinje, najduže reke, osvojili najniže planinske i vulkanske vrhove, kao i najniže tačke, najlepša mora i jezera…

Uostalom, utisci zadovoljne dece i roditelja dovolja su potvrda da je ova #Savremenaekskurzija predstavljala radost za učenike u celoj Srbiji i regionu. Komentari neprestano pristižu i ljudi širom Srbije zahvaljuju na divnom iskustvu – iz Novog Sada, Banje Koviljače, Kruševca…

Hvala na ovako divnoj ideji i trudu koji ste uložili da se deca zabave tokom ovih karantinskih dana. Nama je bilo veoma lepo! Želimo vam uspešan dalji rad i da ostanete tako kreativni, poručuje Luka Đorić iz Novog Sada.

A Stevan Stojiljković izjavljuje gromoglasno:

Hvala najlepše, bilo je mnogo više od očekivanog!!! Uživanje i neponovljiv osećaj!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.