Savremeni gimnazijalci inspirisani Mocartovom muzikom

Tokom aprila savremeni gimnazijalci su zajedno pratili operu u dva čina „Tako čine sve” i balet „Volfgang Amade”, koje je Opera i teatar „Madlenijanum” prikazao putem onlajn-strima. Inspirisani ovim velikim umetnikom i kompozitorom, učenici su uvežbavali na telefonu ili klaviru neku od Mocartovih kompozicija, pa je tako učenik prvog razreda Uroš Tirnanić podelio sa svima video-zapis na kojem svira Mocartovu sonatu.

Savremeni prvak sjajno izveo Mocartovo delo

Uroš Tirnanić, učenik prvog razreda, tokom školske godine istakao se na brojnim literarnim konkursima, a ništa manje uspeha nije imao ni u okviru nastave. Inspirisan Mocartovim stvaralaštvom, Uroš je sjajno izveo jednu od najpoznatijih kompozicija čuvenog virtuoza. 

Tokom izolacije savremeni gimnazijalci su nastavu pratili onlajn, ali su ujedno i učestvovali na različitim konkursima i aktivnostima. Savremena gimnazija je ponosna na talentovane učenike koji aktivno učestvuju u promociji i negovanju pravih vrednosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.