Učenici Savremene druže se sa knjigom i tokom vanrednog stanja

Povodom obeležavanja Svetskog dana knjige, 23. aprila, Savremena gimnazija raspisala je foto-konkurs i pozvala sve učenike da pošalju fotografiju sa svojom omiljenom knjigom u ambijentu po svom izboru. U velikom izboru pristiglih fotografija, Uprava škole je za tri najbolje fotografije pripremila nagrade koje će biti uručene prilikom dodele svedočanstava.

Najlepše fotografije učenika – knjiga, prijatan ambijent i lepota čitanja

Za tri najlepše fotografije Uprava škole je izabrala radove učenica: 

  • Kai Vainome II-5,
  • Aleksandre Mosurović I-1,
  • Sofije Pavićević IV-2.

Pored toga, izabrana su i tri najbolja prikaza omiljene knjige povodom obeležavanja Svetskog dana knjige i zaštite autorskih prava. Kao najbolji, izdvojeni su radovi učenika:

  1. Uroša Tirnanića I-4,
  2. Alekse Durkovića III-2,
  3. Dunje Mićunović III-1.

Savremena gimnazija čestita svim pobednicima, uz pohvale svim učesnicima konkursa na iskazanoj kreativnosti i ljubavi prema knjizi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.