Savremeni izazov u okviru likovne sekcije: Spoj inspiracije i kreativnosti

Iako učenici Savremene gimnazije nastavu pohađaju onlajn, časovi su i dalje obojeni kreativnim pristupom i nadahnutim motivima koji učenike inspirišu na stvaranje. Profesorka likovne kulture Maja Živković pozvala je tako učenike da, inspirisani likovnim delom, utonu u svet umetnosti. Igra je prihvaćena i učenici su ubrzo počeli da prave iluzije na neka umetnička dela.

Likovna kolonija u Savremenoj – sjajni radovi učenika i profesora

Učenicima su se u ovoj zabavnoj igri pridružili i profesori, pa je tako nastala prava mala likovna kolonija. Od crteža sa motivima iz popularne kulture, preko oslikavanja poznatih arhitektonskih zdanja, pa sve do predivnih pejzaža, savremeni gimnazijalci i profesori pokazali su zavidan nivo talenta. Profesorka likovne kulture je učenike na stvaranje nadahnula rečima:

Slikar strahovito mnogo misli, još više pati, jer bez patnje nema stvaralaštva. Umetnikovo je da voli čoveka, da živi za njega, da mu olakša životne tegobe, da ga istrgne iz one svakidašnjice jer čovek ne može da živi bez nade, iluzije i vere. A to mu pruža umetnost.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.