Savremeni gimnazijalci pretvorili latinske izreke u stripove

Časovi latinskog jezika u Savremenoj gimnaziji mogu da budu i te kako zanimljivi, a da tako bude i ovog puta postarali su se savremeni gimnazijalci. Učenici drugog razreda, zajedno sa nastavnicom latinskog jezika Natalijom Stanković, pokazali su preko aplikacije Storyboard svoje znanje latinskog jezika i spretnost u korišćenju novih aplikacija kako bi čuvene izreke pretvorili u stripove.

Zabavni strip-junaci iz starog Rima i savremenog doba

Poslovični strip-junaci koji su poslužili kao inspiracija savremenim gimnazijalcima imaju svoje uporište u istoriji starog Rima, ali i u modernom dobu i savremenim izazovima tih junaka. Od prelaska reke Rubikon i čuvene izreke „Kocka je bačena” do izazova sa kojima se susreće savremeni čovek, stripovi na zanimljiv i kreativan način dočaravaju izreke i daju im novu perspektivu.

Uz korišćenje novih aplikacija i inovativan pristup nastavi, savremeni gimnazijalci pokazali su još jednom da opravdavaju epitet „stvarno drugačiji”.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.