Petoro učenika Savremene gimnazije učestvovalo u polufinalu HIPPO takmičenja

Kao i svake godine, Savremena gimnazija ima želju da svojim učenicima, pored interesantnih vannastavnih aktivnosti, obezbedi i mogućnost da se takmiče sa svojim vršnjacima širom sveta i pokažu svoje znanje. Tako su i ove godine naši učenici učestvovali na HIPPO takmičenju u više kategorija, prema svom uzrastu, i nadmetali se sa ostalim učenicima iz Srbije. 

Međunarodno takmičenje iz engleskog jezika koje organizuje HIPPO asocijacija održano je 29. februara u prostorijama naše škole. U narednu rundu plasirali su se: Iva Ilić, učenica četvrtog razreda, David Šaljić, učenik trećeg razreda, Tomislav Ilić, učenik drugog razreda, i Iskra Stanić i Iva Petković, učenice prvog razreda. 

Najbolji učenici u nastavku takmičenja

Iako je naredna runda početkom vanrednog stanja odložena do daljeg, organizatori su ipak odlučili da se takmičenje nastavi onlajn. Tako su naši učenici, koristeći aplikaciju Zoom, 21. maja pristupili takmičenju i radili delove „Reading” i „Writing”, veštine koje se procenjuju u ovom delu takmičenja.

Savremena je veoma ponosna na učenike koji godinama beleže uspehe na ovom takmičenju, što pokazuje izuzetan kvalitet nastave i posvećen rad sa profesorima, kao i veliku motivaciju učenika da svoja znanja pokazuju u školi i van nje.

Čestitamo učenicima na postignutim rezultatima i želimo im mnogo sreće na daljim takmičenjima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.