Sekcija „English TEA Time” u vanrednim uslovima

Sekcija „English TEA (Teaching, Entertainment, Advancement) Time” ne samo da nije prestajala sa radom tokom vanrednog stanja nego su zainteresovani učenici bili redovniji i raspoloženiji za razgovor na engleskom nego tokom redovne nastave. 

Možda zbog toga što zbog policijskog časa nisu mogli napolje ili im je na početku nedostajao razgovor uživo na engleskom, ali grupa učenika se svake nedelje bez izuzetka sastajala sa profesorkom Milicom Aleksić u dogovoreno vreme koristeći aplikaciju Zoom i razgovarala o temama van nastavnog programa. 

Inspirativna diskusija o brojnim temama – od Simpsonovih do ljudskih prava

Svake nedelje učenici su sa spiska sa brojnim idejama koji im je profesorka podelila birali temu o kojoj žele da razgovaraju naredne nedelje. Pre same sekcije, dobili bi prezentaciju sa novim ili korisnim rečima i izrazima i pitanjima za diskusiju kako bi se pripremili za čas i dobili inspiraciju za razgovor. 

Neke od odabranih tema bile su: „Crime and Punishment”, „People’s rights”, „Disney Influence on the Young”, „COVID-19 and Society”, „White lies”, „Gaming” itd. 

Pored toga, i sami su predlagali teme i pravili prezentacije za svoje vršnjake, pa je učenica Dunja Mićunović predstavila ostalima sva predviđanja koja se pojavljuju u seriji „Simpsonovi”.

Mnogo mi se sviđaju ovi časovi jer imam priliku da vežbam „speaking”, a drago mi je i što možemo da ih imamo iako ne idemo u školu, prenela je svoje utiske Dunja Mićunović.

Od čiste zabave i Simpsonovih, preko novih saznanja, poput onih o virusu COVID-19, i deljenja informacija o video-igrama, do ozbiljnih diskusija na temu ljudskih prava i zločina, učenici su dobili priliku da prošire vokabular i osnaže se u veštini govora na stranom jeziku. 

Sekcija ‘English TEA Time’ je odličan način za nas da se upoznamo sa različitim životnim temama i pitanjima, kao i da diskutujemo o njima. Ne samo što razvija naše kritičko mišljenje i stav već i vokabular u vezi sa određenim temama. Ovim putem dobijamo uvid u razmišljanje drugih ljudi, što nas natera da se dublje zapitamo o nekim stvarima ili čak promenimo svoje mišljenje. Ova sekcija je fantastičan način za nas da ostanemo u elementu engleskog jezika čak i u ovakvoj situaciji, oduševljeno je sumirala svoje impresije Sara Milošević.

Savremena gimnazija organizuje niz vannastavnih aktivnosti i sekcija koje učenicima pružaju priliku da pronađu ono što vole i van škole, a želja je da brojnost učenika na takvim aktivnostima iz godine u godinu raste. 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.