Nova generacija savremenih maturanata poručuje: „Hvala Savremenoj!”

Ove godine Savremena gimnazija ispratila je još jednu generaciju savremenih maturanata. Studijska putovanja, zanimljivi i kreativni časovi, vannastavne aktivnosti, sekcije, omiljeni profesori, prijateljstva i zajedničko odrastanje jesu nešto što će zauvek ostati u srcima nove savremene generacije.

„Savremena je opravdala naša očekivanja” – uspomene i lepi trenuci iz ugla savremenih gimnazijalaca

Na samom kraju četvorogodišnjeg obrazovanja u Savremenoj, maturanti su govorili o tome zašto su odabrali baš Savremenu, koje će profesore i trenutke zauvek pamtiti i šta je ono što će im najviše nedostajati. 

Nikola Milosavljević, đak generacije, poručuje da je Savremena opravdala sva očekivanja.

Pre 4 godine bilo je stvarno drugačije. To je za nas bio novi početak i Savremena je kasnije zaista opravdala očekivanja koja smo na početku imali. Nedostajaće mi društvo, bezbrižni dani i profesori, sa kojima smo razvili prijateljski odnos.

Savremena sportistkinja Nataša Katić posebno ističe podršku koju je u Savremenoj uvek imala.

Preporuke za upis u Savremenu dobila sam od prethodnih generacija. Svideli su mi se ceo koncept škole i način rada i odlučila sam da se školujem u takvom okruženju. Savremena je maksimalno podržala moja interesovanja. Pored toga, treniram kik-boks i u školi su tokom sve četiri godine bili puni razumevanja za moje treninge i takmičenja.

Kombinovani program i dvojezična nastava su ono što Savremenu izdvaja u odnosu na druge škole, pa tako Milica Čortanovački ističe nastavu na engleskom jeziku kao glavni motiv za upis u Savremenu.

Kao glavni motiv koji me je privukao da izaberem Savremenu je mogućnost dvojezične nastave u okviru Kombinovanog programa i to je ono što je izdvaja od drugih škola. Tokom godina sam imala više razrednih starešina, ali bih posebno istakla razrednog i profesora matematike – Ivana Čavića, koji nam nije bio samo profesor već i pravi prijatelj.

 

U Savremenoj se neguje duh zajedništva i često se organizuju humanitarne akcije. Upravo to će najviše nedostajati maturantkinji Teodori Damjanac.

Najviše će mi nedostajati vannastavne aktivnosti i dobrotvorne akcije koje smo stalno organizovali. Baš smo bili složni oko toga!

Tokom četiri godine, brojni učenici učestvovali su u radu sekcija, pa je tako i Natalija Stanković, poznato lice novinarske sekcije, istakla razloge zbog kojih je oduševljena Savremenom.

Najlepša sećanja iz Savremene nosim u vezi sa prijateljima, sjajnim nastavnicima i razrednim starešinama. Prva godina je ulepšala čitav doživljaj nove škole, a to se nastavilo tokom ostale tri godine. Jako mi je drago što sam upisala Savremenu.

Odnos sa profesorima je često prelazio u prijateljstvo, a saveti nastavnika i usmeravanje ka afinitetima i sklonostima učenika jesu ono što je Mini Stanić značilo tokom srednje škole.

U Savremenoj sam otkrila talenat za pisanje, a profesorke srpskog su mi u tome dosta pomogle. Bila sam na raznim takmičenjima, uz njihovu veliku podršku i razumevanje.

Odlična učenica i pobednica takmičenja u besedništvu Jovana Đurović lepe reči kazivala je i budućim savremenim generacijama.

Moja poruka budućim generacijama – Savremena je pravi izbor, ovde se vodi računa o talentima učenika i profesori su posvećeni našem uspehu i razvoju.

 

Savremeni maturanti su svoje utiske, zapažanja i najlepše uspomene preneli i tokom video-reportaže, koju možete pogledati ispod:

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.