Stvarno drugačiji sportski dani u Savremenoj

Savremena gimnazija i u ovoj školskoj godini nastavlja da kod svojih učenika neguje zdrav duh organizovanjem sportskih avantura u prirodi u kojima učenici razvijaju svoje veštine, sposobnosti, ali i timski duh.

Četvrtaci se oprobali u novoj olimpijskoj disciplini

U sredu, 16. 9. 2020, učenici četvrtog razreda su tokom sportskog dana iznenađenja na Adi imali priliku da se oprobaju u najnovijoj olimpijskoj disciplini – sportskom penjanju – i da pobede strah od visine na veštačkoj steni visokoj 15 metara. Uz stručan tim koji ih je tamo dočekao, uspeli su da savladaju staze različitih težina. Sportsko penjanje kod pojedinca razvija pažnju i koncentraciju, a mladim ljudima na zanimljiv i očigledan način pokazuje da upornošću i radom mogu da savladaju naizgled neostvarive izazove. Savremeni četvrtaci uverili su se da sportsko penjanje ima izuzetno pozitivan uticaj na telo, ali i da im ova sportska disciplina može pomoći da nauče kako da rešavaju praktične probleme i kreiraju taktike za prevazilaženje prepreka.

Uzbudljiv dan i za učenike mlađih razreda

U isto vreme na sportskim terenima kod Ušća učenici trećeg razreda okušali su se u sportskim igrama koje su obuhvatile različite zadatke poput krosfita i joge, a na kraju su se oprobali u specifičnoj igri nalik ragbiju.

Na terenima na Košutnjaku učenici drugog razreda savladavali su prepreke na trim-stazi, dok su učenici prvog razreda bili učesnici turnira u tradicionalnoj igri „Između dve vatre”. U uzbudljivom okršaju pobedilo je odeljenje I-2.

Savremeni sportski turnir

U utorak, 22. 9. 2020, Savremena gimnazija je organizovala još jedan sportski dan za svoje učenike, koji su imali priliku da pokažu svoje veštine u igrama preciznosti, razmišljanja i različitim sportovima. Dan je osmišljen kao turnir na kom je svako odeljenje predstavljalo jednu ekipu, a učenici su se takmičili na nivou razreda, odnosno godina. Pobede su ostvarili I-1, II-1 i III-1. Kod maturanata nije bilo pobednika jer su cilj ovih aktivnosti bili druženje i zabava. 

Negujući zdrav duh u zdravom telu, savremeni gimnazijalci su kroz zabavne aktivnosti u okviru sportskih dana poboljšali svoje veštine i pripremili se za nove izazove koji ih očekuju u ovoj školskoj godini..

Više slika još jedne nezaboravne savremene sportske avanture pogledajte u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.