Uzbudljiva terenska nastava u Lazarevom kanjonu

Učenici III razreda Savremene gimnazije provode uzbudljiv dan na terenskoj nastavi.

Njihova prva lokacija je Lazarev kanjon, gde će, pored posete vidikovcu, imati i terenske zadatke u vidu merenja na reci i obali.

Nakon toga savremeni učenici dan će nastaviti na Borskom jezeru, na kom će se prošetati, ali i upoznati sa paleovulkanskim reljefom.

Put će ih dalje voditi ka Brestovačkoj banji, gde je predviđen odmor, uz obilazak i upoznavanje banje i njenih lekovitih voda.

Terenska nastava zamišljena je kao interdisciplinarno povezivanje više predmeta i rad na terenu, koji predstavlja praktičnu primenu usvojenih teorijskih znanja iz različitih predmeta kroz osmatranje, merenje, povezivanje i projektno realizovanje. Za učenike trećeg razreda predviđeno je povezivanje nekoliko predmeta: srpski jezik i književnost, engleski jezik, biologija, geografija, fizika, hemija, istorija, matematika i fizičko vaspitanje. Zadaci su osmišljeni na taj način da učenici podeljeni u više grupa (3–7 članova) u okviru svakog odeljenja vrše osmatranje, beleženje i prikupljanje podataka i snimanje.

Terenska nastava omogućava učenje na interdisciplinaran, interaktivan i zabavan način, a savremene učenike pretvara u entuzijastične naučnike i istraživače.

Kako protiče nastava na terenu i obavljanje radnih zadataka savremenih trećaka, možete pogledati u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.