Od savremenih gimnazijalaca za mališane - park ispunjen bojama i radošću

Savremeni gimnazijalci, zajedno sa svojom profesorkom, slikarkom Majom Živković, u okviru akcije „Ulepšajmo park za naše male drugare”, koju je organizovala kompanija „Roma Company”, uneli su boje i igru u jedan čukarički park.

Vredni i nasmejani, savremeni učenici su bili vrlo motivisani da svojim kreativnim i originalnim idejama obraduju stanare okolnih zgrada, a posebno mališane, i da ulepšaju njihov kraj. Zahvaljujući kompaniji „Roma Company”, koja je obezbedila materijal za oslikavanje, parkić sada ima nove društvene igre, ali i edukativne elemente, a oslikane površine unele su radost i svežinu, na veliko zadovoljstvo najmlađih posetilaca.

Prema rečima savremene profesorke Maje Živković, ideja je bila da se unutar parkića na betonu naslikaju koraci za „Školicu”, „Brojalicu”, „Tvist”, kao i za druge dečje igre. Površine su parcelisane, a u svakom polju se nalazi slika čiji je cilj da se kroz igru, uz ornamente i dizajn, nauči nešto novo.

Ova divna savremena akcija imala je veliki odjek u medijima, a kako su o tome izvestili TV Prva i Studio B, pogledajte ispod.

Više slika savremene akcije ulepšavanja parka možete pronaći u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.