Nagrada za Nađu Pevac na konkursu „Na krilima emocije”

Učenica druge godine Nađa Pevac učestvovala je na likovnom konkursu Na krilima emocija, koji je raspisala Studentska sekcija Društva za neuronauke Srbije. Nađa je nagradu osvojila za likovno delo na kom je prikazala odnos uticaja okoline na mentalno zdravlje osobe – predstavljajući osećanje tuge, ali i pritisak i tenziju koji postoje prilikom donošenja svakodnevnih odluka. 

O značaju nagrade i samom učešću na konkursu Nađa poručuje:

Odazivanje konkursu ‘Na krilima emocija’ pričinilo mi je veliko zadovoljstvo. Bila sam inspirisana temom uticaja emocija na nas kao individue i pritiska okoline na pojedinca, stoga sam taj negativni uticaj okoline pokušala i da iskažem putem likovnog rada, sa akcentom stavljenim na krila, koja predstavljaju upravo tu nadu koja ne umire i pomaže nam da se odupremo negativnim uticajima i mislima.
Izuzetno sam srećna što sam i uspela da svoje viđenje, shvatanje pomenutog, a pre svega, emocije prenesem na druge. Nagrada je došla kao potvrda mog truda i rada. Takođe sam veoma zahvalna profesorki likovne kulture Maji Živković, odeljenjskom starešini Tamari Rajinac i ostalim profesorima koji su me podržali. Njihova podrška mnogo mi znači.

Savremena gimnazija je ponosna na svoje učenike i nastaviće da ih ohrabruje u nastojanju da svoj talenat iskazuju na najbolji mogući način.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.